Mengorat Abang Macho Di MUAZFARIS.COM

Saturday, October 2, 2010

JOM KAHWIN.....


Selamat sejahtera kepada semua pembaca...

Encik spiderman dan family dah boleh buat sarang dah kat blog ni.. Xda masa nak update langsung tambahan pula kemudahan internet disekolah terhenti buat sementara waktu. Tapi takpe, aku dah rancang perancngan yang smart untuk masa depan internet aku kat sekolah..hahaha(devil laugh)

Hari ni aku kat skudai...

Rasa seronok sangat dapat jalan2 sama2 dengan satu keluarga tapi sayang ada sorang lagi tercicir kat negara orang. Nun jauh kat Uk sana tu so dia tak dapat follow kitaorang. Kesian sunguh..hahaha..

Aku sekarang ni selalu jalan2 sorang diri membawa diri.eceh..dok melayan perasaan je la jawabnya. Bukan bercinta tapi berangan.hahaha..

Sekarang ni rasa macam diri ni da semakin membesar. selama ni tak sedar diri lagi.hahaha..kakak2 semua dah kawen dan sekarang dalam family aku tinggal aku seorang je yang belum kahwin. Maka soalan yang paling femes time kenduri yang lepas adalah tarikh aku akan bernikah..wahahaha..seronok2.(gatal nak mampos)

Ramai sangat yang tanya aku soklan yang sama.. maka atas dasar itu aku buatlah jawapan skema aku sendiri..

"Kamu ni bila lagi nak kahwin, dah berjanggut dah tu."

aku jawab...

"Tak lama lagi makcik/pakcik, kalau boleh lepas spm nak kahwin terus"

maka terdiam la mereka2 yang bertanya..hahahaha...

kalau aku nak jawab lama lagi nanti adalah yang suruh aku kahwin awal so merbahaya sebab menimbulkan keinginan tersebut.kah3..

Tp dalam hal ini mak aku dah pesan awal2, dia cakap biar nama tu dah ada title kat depan tu baru kahwin.mak nak kamu jadi Dr. fahmi atau ust. fahmi baru g cari anak dara orang. sekarang ni belajar rajin2 dulu..hahaha..susah2..

Kakak aku cakap pulak memang berjambang berbulu dulu la baru nak kahwin kalau macam tu. aku setuju dengan kakak aku tuh. buat ape kahwin lambat2 kan? sekarang ni kepala dah start beruban tah2 time nak kahwen tu rambut hitam dah mula pupus pe..bahaya2..haha

Jadi kesimpulannya senag je..belajar rajin2, biar dapat result gempak2 tahap tak hingat pastu dapatkan scholarship yang dahsyat2 lepas tu....jap..belajar dulu sekejap bila dah rasa selesa apa tunggu lagi. KAHWIN!!!! tunggu lama2 buat berbukit je dosa dalam hati ni..lalala~

kalau tgk gambar kat atas tu pon memang mencabar sungguh sebab pakcik dan makcik anjing pon sudah selesai di ijab kabul.tercabar bukan?? Kita bila lagi??hahahaha

mintak maaf kepada semua pembaca kerana post kali ini mungkin tersangat putus fius tp memang macam ni lah keadaan aku sekarang. kalau ada family aku baca post ni mesti bising punya la..hahaha..

aku nak sarankan kepada semua remaja kat luar sana tu, marilah bernikah cepat2 sebab nanti liang dosa banyak yang terttup..hahaha

sekian dari aku, salam..=)

5 comments:

Sophie Al-yahya said...

tulaaa..nak gak kawin awal.tp susah lah jgk sbb blajar pun x habis lagi.huhu..

FahmiLubayb said...

setuju2!! sila kawin ramai2..

Zae Zulfa said...

ohhow ~
dunt wrry lahh . lepas spm , ak terus kawen :D

Adibah Ishak said...

cetusan idea dan inspirasi dari AA+BB..haha!

♥sophie♥ said...

wah,,ta sabar nk abes blaja neh,,hahahha ;DD

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...