Mengorat Abang Macho Di MUAZFARIS.COM

Sunday, July 31, 2011

Celcom, Digi, Maxis, Tune: Defeated!!

meletak dahi pada bumi Ilahi.
20 hours ago · Privacy: · ·
  • 888 like this.
    • Teett words "sujud"kan lebih mudah :)
      17 hours ago ·
    • Muhammad Arieffahmi kalau orang tak tahu sujud tu apa mcm mana?haha
      17 hours ago ·
    • Teett mmg nak kene la kan lau tak tawu =.=
      17 hours ago ·
    • Muhammad Arieffahmi mana la tau ada yang tak tau,kita umumkan sikit biar luas coveragenya.hehehe
      17 hours ago ·
    • Teett betul gak. next tyme lau nak p makan, toksah ckp nak p "makan" but says this nak p " mengisi perut yang kosong" :)
      17 hours ago ·
    • Muhammad Arieffahmi nak cakap kat sapa tu? orang yang tak pernah makan?hehe
      17 hours ago ·
    • Teett hahaha, ckp kat org yang faham ayat hiperbola la :P
      17 hours ago ·
    • Muhammad Arieffahmi ingatkan cakap orang yang tak penah makan.hehe
      17 hours ago ·




Apa la yang aku merepek kat atas tu. Mungkin entry kali ini ramai yang akan kurang faham sebab secara ideanya pun aku kurang nak berapa faham tapi aku tetap nak kongsi kat sini. Aku kongsi, korang baca dan kalau otak korang berjalan lantas memberi respon kepada idea yang aku usulkan ni, boleh la nak kongsikan kat ruang komen. Kalau korang pembaca yang rajin la. Kalau malas... Apa aku boleh buat. Haha

Tak semua orang pernah buat apa yang orang lain pernah buat. Tak semua orang faham apa yang orang lain faham. Sebab apa? Sebab manusia ni macam-macam maka kita yang menyampaikan ni pun kena macam-macam.

Aku bawak contoh mudah la. Kita sebagai blogger mesti nak apa yang kita tulis ni orang baca dan orang memberi respon. Betul tak? Kalau jawab tak, memang penipu! Haha..Yang dok riuh sana sini "Traffic naik" "Terharu ramai orang komen entry aku" tu apa kejadah. Haha.. Tapi aku tau tak semua blogger macam ni cuma KEBANYAKAN. Oleh sebab itu kita kena hasilkan penulisan yang baik. Penulisan yang baik tu macam mana? Itu masing-masing boleh tafsir ikut kehendak masing-masing...

Bila kita bijak menyampaikan maka mesej itu akan sampai dengan penuh hikmah dan bijaksana. Macam mana nak sampaikan mesej sebegitu rupa? Itu kena belajar. Pengalaman juga membina skill itu.

"Jika mesej yang kita nak sampaikan itu luas coveragenya, kita perlu bijak"

Akhir sekali, jom kita perhati kembali perbualan aku kat FB tu...

Fahmi: Dah macam masuk kelas communication skills dah. Hoho..



Iklan Fahmi: Luaskan coverage anda dengan miliki iPad 2. Tekan SINI

9 comments:

Azura said...

wah2.. nice entri :)

Adam Roslan said...

Memang tak faham. Apa kaitan dengan tajuk sebenarnya? Intrepetasi seni betul.

FAHMI said...

Adam: Seni? Hoho..nak terang pun payah. Cuba buat topik atau isu ni sebagai topik berhantu hari ni. Seharian dihantui memikirkan pasal benda ni. Ok tak?haha

Nadhira said...

nak berpuitis selalu pun tak apa (asal smpai makna). kikikkiki.

LinE PuTih LiNe HiTaM said...

gilak la.. ko guna perbahasaan yang sangat tinggi.. haprak aku tak fhm.. buku sastra thn masihi mane hg bace..

peace289 said...

hanya orang yang tertentu je yang boleh faham...haha
nice entry..

Muaz Faris said...

otak saya telah dihantui post ni, camne nak sambut ramadhan malam ni?

FAHMI said...

Selamat beramal.hahahaha

PeRmAtA bIrU said...

hurm.. ya...biar bagi statement yang coverage luas sikit...hahahah...

esok hari tahan perut dari lapar, dahaga, nafsu dan jadi budak baik...selamt berpuasa...:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...