Mengorat Abang Macho Di MUAZFARIS.COM

Saturday, April 30, 2011

Kau Nak Apa Sebenarnya???



Entry untuk diri sendiri...

"Buku rujukan Chem dah beli belum"


"Eh, jap aku nak ambil buku Bio jap"


"Buku dapat diskaun, aku nak beli semua lah..."


"Sayang tunggu kat sini jap, I nak pergi ambil buku Sains jap"




Aku baru pergi bookfair tadi. Fuhh..Ramai sungguh manusia. Aku tak sanggup nak jalan dah. Macam dah tawaf dah masa jalan tu. berhimpit-himpit. Salah aku jugak yang pergi waktu cuti macam ni.Haha..Baru bookfair dah sesak macam tu, kalau kat padang mahsyar nanti macam mana eh?Huu..


Aku tengok semua orang beli buku. Memang la beli buku kan, dah kat bookfair.Haha..Kedai paling laku dan sesak sekali adalah SASBADI. Mak oiii..tak nampak buku dah, nampak orang je. Macam-macam jenis manusia ada aku tengok. Sampai satu ketika aku terfikir...




"Dorang ni beli buku banyak-banyak bukan skor exam pun. Rambut warna warni macam tu ada gaya orang straight A ke?"



Ketukk..Kepala rasa berat. Apa cakap kat orang macam tu. Aku pun terfikir balik...



"Aku beli buku ni untuk apa? Kalau aku berjaya dalam exam pun apa effect kat orang sekeliling?? Dan boleh ke dengan gaya aku macam ni, Allah nak bagi kejayaan kat aku?"




Amek kau..Kena balik kat aku. Memang kena muhasabah balik diri ni belajar untuk apa. Memang semua orang boleh berjaya kan? korang yang baca ni pun aku percaya yang korang dah berjaya. Tapi untuk apa kejayaan kita tu??Huuu..



Mood: Belajar kerana Dia..(esok join Bro Ben lepak kat putrajaya) haha..

10 comments:

zikeryhassan said...

yang penting niat kerana Allah

farra said...

tau xpe..gile ramai org..eh,sok pi ptrajaya?nk follow..

www.fierapirot.bolgspot.com said...

sempat mengate oranng tu..hehhe eh pegi ke book fair??fiera pegi tadi!!awat hang xhabaq??=)

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

wahh nak jmp member2 ngan abg ben eh?

Chegu Zubir said...

salam new blogger...im new flower of u

apa pndapat anda??
Melayu Lambat & Tak Tepati Janji

Fiya Ahmad said...

ermmm... buku tu kan salah satu sumber knowlegde kan.. bolah jadi dengan buku tu gak kita leh dpt idea dn jawab berbagai persoalan.. hehehe.. takpe2.. gud luck yer.. oouuhh.. zaman sekolah dulu suka beli buku dari sasbadi... ingat lagi logo dia cane.. :)

whitelover said...

blaja2 :)

Kecewa

mirul aar said...

study2..jgn x studyy !! hehe ;)

k h a i r i y a h said...

nak berjaya bkn stakat baca buku jea,usaha pon kena ada.. (:

mcm ni lah said...

yeahh i follow dan bernombor 977

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...