Mengorat Abang Macho Di MUAZFARIS.COM

Sunday, August 14, 2011

Perempuan Tiga Seringgit


Peringatan untuk kita..


Cikgu aku cakap nak kahwin nanti jangan cari perempuan tiga seringgit. Aku pelik, apa maksud tiga seringgit? Aku tanya apa maksud dia cikgu.. Cikgu aku jawab kalau benda dah tiga seringgit bermaksud murah la kan? Aku terkedu..

Kalau ada perempuan datang nak mengorat kita, jangan ambil perempuan tu sebagai isteri. Dia bagi kita nota kuliah, bagi kita bunga, bagi kita kek dan sebagainya untuk nak ambil hati kita. Yang jenis-jenis macam ni jangan layan sebab tiga seringgit. Aku telan air liur..

Dia ada juga cakap kalau nak cari jangan cari yang jenis tenuk. Aku lagi la terkejut. Apa jenis punya istilah la ni...Aku tanya apa maksud tenuk tu. Dia cakap maksudnya kalau perempuan tu letak tangan dia dekat sebelah pipi maka dia kelihatan macam tenuk.Erkkk?? Ini bermaksud si perempuan tu makeup berlebihan. Letak bedak seinci nak bagi muka putih. Padahal hakikatnya kulit dia hitam atau kelabu.hoho..Maaf, aku betulkan istilah itu dari tenuk kepada zibra, sopan sikit la.Hehe..

Pesanan terakhir dia, kalau korang dah tak leh tahan sangat nak mengorat anak dara orang, ini ada satu tips. Kalau korang berjaya ambil hati seorang minah ni untuk nak buat isteri, padahal masa tu dia ada Boypren maka berwaspadalah. Korang berjaya memikat dia dalam pada dia sayang pada seseorang. Tidak mustahil dia akan terpikat pada laki lain sewaktu korang sudah berkahwin. Huuu...

Penutup yang tajam dari cikgu aku...

Perempuan tenuk untuk lelaki buaya, perempuan tiga seringgit untuk lelaki tiga seringgit dan perempuan bodoh untuk lelaki yang bodoh. Juga sebaliknya..

Selari dengan ayat Quran,

"lelaki baik untuk perempuan baik dan perempuan baik untuk lelaki baik"

Fahmi: Jangan marah cikgu aku kerana mungkin penyampaian dia agak kasar. Dia buat begitu untuk beri kesan yang mendalam kepada kitaorang. Jom jadi lelaki yang baik dan perempuan yang baik?

Siapa kenal Broframestone? Jom kita support dia untuk menang iPhone. Tekan SINI ramai2 jom..

39 comments:

keroro gouro said...

hurm adakah pompuan yang memulakan salam perkenalan dulu tue dianggap murah..?
bagi aku x...pompuan tue peramah bukan murah...
n kalau dia bagi bunga ka nota kuliah ka, tue bukan bermaksud dia murah...
tapi dia berusaha demi masa depan dia..
okeyh..

NabiLLa NaSir said...

honestly i don't agree with your teacher. his/her perception is too negative. Tapi takpe pendapat masing2 kan =)

Dynda said...

haha. hamek kau! tenuk la, 3 sehengget la.. klakar la cikgu fahmi tu. tp ade betulnya kan

farah hanim said...

amboi pendpt cikgu tu bikin pans je kalo der pmpuan yg bce nie
hehe :D
tp cam nabila nasir ckp kat ats
pndpt masing2 kan
yg tebal mke up tu agreed la kot skit
hehe
trbaekk la cikgu tu
:D

farah hanim said...

eh2 tmbh..yg pasl 3 singgt tu..xsetuju sgt..sbb skrg nie zman da berubh..kdg2 pmpuan approach lelaki.tp der pro dan kontranye asenye..tp term 3 singgt tu cam hina sgt je..hehe tu je :D

Cik Purple Pinkypuff said...

jodoh pertemuan kan di tangan tuhan..:) kalau kita tanak cari pompuan macam tuh tp tuhan kasi kat kita macam mana? :)

syafa said...

ehem.. cg awk tu mst laki jgk kn.. haha

klo laki xnk perempuan 3seringgit, pompuan pon same la xnk laki 5seringgit.. hehe

jodoh kite Allah da tetapkan bersesuaian dgn diri kite. nk xnk klo nk jodoh baek2 aje kne la jd insan yg baek juga.. hohoho

NMH said...

hahha..suka hati bagi label kat perempuan..laki pon same je ek...tapi ade betolnye..yang tang tenuk err zebra or what so ever sometimes memang ada..tapi yang sal 3 seringgit tuh tak sume lah camtu maybe ade yang aproach tapi betol2 ikhlas, laki sekang ni pon ramai yg pemalu kot?bahahaha..atoyai

tasya ♥ said...

haha. nice dude ;D

Myung Dae said...

PERRR!! Kalau orang tang tak biasa dengan ayat macam cikgu tu memang bingit lah telinga kan. HAHA.

Yang paling penting.
Perempuan yang jahat untuk lelaki yang jahat, perempuan yang baik untuk lelaki yang baik (^_^)

Thumbs up for this entry..

Titisan Hujan said...

nawaitu tu yg penting

cik najihah said...

opss...panas entry ni hihi..
btw pilih yang betul2 sesuai dengan kite..

hanaahmad said...

setuju dan jangan terima lelaki yang memilih kecantikkan kerna die suka kita sbb kita cantik bukan kebaikan diri kita. ekekkee

dill said...

saye suke entri ni. banyak nasihatnya

dill.

Jiejah Gorjes said...

pompuan 3 seringgit??? i dun like dis one!!! wake up ye cikgu kpd fahmi. zaman dah berubah ye. ni bkn zaman2 anak dara dok tersipu2 kat dapo tunggu org masuk meminang ye. tak salah pompuan mencuba dulu. dari dia tertunggu2 lelaki pojaan nye mulakan tah tahun bile silap haribulan terlepas.

cik AF said...

yup, itu mmf janji Allah. Perempuan yang utk laki yg bek dan sebaliknya.

nice n3 :)

padlie said...

Bab 3 seringgit tu rasanya kurang sesuai kot.. Zaman sekarang dah lain. Takkan la perempuan nak menunggu je.. Sekali sekala, perempuan kena mulakan bicara..

Bab tenuk, saya agak setuju la.. Biasanya orang lelaki ni nilai dari segala aspek.. Kalau segalanya sederhana pun dia suka, kalau dah cantik, kira bonus la.. Tak perlu la nak "cerahkan" warna yang Allah ber pada kita kerana itu yang terbaik untuk kita..

QaRr JaliL said...

menarik gila term 2..jangan cari perempuan tiga seringgit..

AesyaZealous said...

aku tak reti jd perempuan tiga seringgit T.T
selalunye yg suke aku tu pun diorang adlh lelaki 3 seringgit!!!wakakakaka

tenuk apatah lagi..dah mmg cantik nak wat cmne..hahahah!!

izwanie azieda said...

maaf mencelah. tapi sebagai kaum perempuan yang dengar ni memang mungkin agak kasar di pendengaran. tapi takpala, tu pendapat masing2. tapi ni pendapat saya plak.

zaman sekarang orang lelaki jarang move on utk satu relationship. tak salah perempuan yang mulakan step cuma biar berpada. jgn over ^_^

dan ayat dalam al-Quran perempuan yang baik untuk lelaki yang baik dan perempuan yang jahat untuk lelaki yang jahat tu ada betulnya. tapi who's know takdir dan ketentuan ALLAH ?

mungkin perempuan jahat dipertemukan dengan lelaki baik utk merubah diri perempuan tersebut dan begitu sebaliknya. ALLAH beri hidayah pd umatnya dlm pelbagai cara kan ? :)

Tuhan ada rencanaNYA sendiri. ALLAH maha besar.

Lea IsNaw! said...

ok, rasanya sy bukan dlm katogeri

insyaAllah xka jd cmtu

nanti xde org nak kawen ngan sy...

huwaaaaaa

Cik Domo said...

=)

Saiazuan said...

pergh!!!!

♥♥ arabella ♥♥ said...

dasyat laa ckgu nh...phsyco nh...hehe

Nelly Ixora said...

erk

Alip Apai said...

haha.menarik entry ni..

part pompuan make up tebal tu plg best..kalo tebal seinci mmg fail jd isteri!!!

nurul diana said...

wow ! pedass gila , hahaha

kekaki menulis said...

hmm.. no comment.. :)

♥NuR SyAFiQah♥ said...

hehe cikgu aku pon selalu guna term pompuan 3 seringgit ni dulu..haha

aNdi.Hanin::حنين نظوره said...

i'm agree with izwanie azieda

tak salah perigi carik timba. asalkan jangan melebih2 :)

chakpong!

cik_nini said...

sentap mak. tapi aku bukan yang 3 singgit. hehe ;)

yusuf Laili said...

Salam;
Jgn marah dgn cikgu dia,itu cuma pendapat seseorang tak 100% tepat..lain org lain pulak pendapatnya.yg penting kita berusaha mnjadi terbaik utk diri sendiri.

erlina said...

hamboiii ayatttt ,,, tapi its quite rite :)

Wadi AR said...

cikgu anda itu sgt care senanye

♥♥cik syira♥♥ said...

saya stuju dengan apa yang cikgu anda katakan..mmg tiada yang salah..mmg itu la konsepnya tapi jika dilihat pada zaman sekarang, kaum lelaki semakin pupus, justeru saya rasa tidak salah kalau kaum saya iaitu kaum hawa untuk memulakan langkah mengorat..tapi bab bagi kek, bg nota and so on mmg tak perlu kot...huhu

durra abd razak @ kocikin... said...

hehehe....cikgu nie mesti pernah kena reject ngan awek yg dia minat dolu2 kot... ^_^

Syakir Rahman said...

ngahahaha....bnyk jugak pompuan yg x puas ati kt sni...

tp kalo ikut kn hukum agama, perempuan x boleh menyatakan rasa cintanya pd org yg bukan muhrim...haram krana ia menggalakkn zina..sbb kalo pompuan suka, lelaki tu bekali2 ganda suka. sbb tuh digalakkan pompuan utk jual mahal sbelum berkahwin..kalo ade yg kata sombong atau berlagak pedulikan...kerana kita mencari keredhaan Allah bukan manusia..

Anonymous said...

Anak murid ustaz Khairol! PQS A+ nie

melati said...

Hukum agama? Jadi siti khadijah meminang rasulullah tu hukum agama ape ye?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...