Mengorat Abang Macho Di MUAZFARIS.COM

Friday, June 3, 2011

Aku Tak Sanggup Dia Dinodai....






Tadi buat kali pertamanya aku bukak Astro Tutor. Sapa tak tahu channel ni? Tak kan tak tau kot. Channel ni dia pasal pelajaran. Dia ada ajar pasal UPSR. Kiranya TV pendidikan la..Tau kan?? So aku pun belek-belek apa yang ada kat dalam channel ni…Aku terbaca…

“Kerana permintaan ramai, kami meneruskan channel ini bagi memenuhi permintaan pelanggan.”

Lebih kurang macam ni jugak la dia tulis. So aku pun terfikir satu benda. Kenapa orang suruh teruskan channel ni? Aku pun layan la sekejap channel ni walaupun agak bosan sebab…Sebab apa? C’mon la sheikh..aku yang dah berjambang ni layan channel budak-budak, tak ke bosan.Haha..Setelah 10 minit aku layan channel ni tiba-tiba…Tiba tiba ada satu lagi persoalan..

“Sebab ni ke budak-budak minat nak belajar daripada siaran ni?”

Apa yang aku dapati dari channel ini ialah ‘cikgu’ yang mengajar kat dalam tu cun. Bagi aku boleh tahan la. Menaikkan semangat jugak la untuk nak focus. Buktinya, aku telah berjaya menghabiskan masa aku selama 10 minit dengar cikgu tu mengajar. Haha.. Tapi ni pandangan aku la..Pandangan budak-budak yang layan channel ni aku tak tau la kan..

Tiba-tiba aku teringat satu entry yang kawan aku tulis pasal benda ni. Nak baca? Tekan

Adakah pengajar yang "hot" membantu dalam pelajaran?

Tapi aku fikir sekali lagi..Aku belajar ke aku dok usha cikgu kat dalam tu? Hahaha..Aku pun terus mendalami apa yang aku fikir…

“Budak-budak tengok cikgu tak pakai tudung, dorang tak rasa nak tiru ke?”

“Budak-budak tengok cikgu pakai seluar ketat..Erm…Macam style la pulak..”

“Budak-budak tengok cikgu itu,cikgu ini..bla..bla..bla..”


Aku pun buat konklusi aku sendiri. Aku tak nak bagi anak aku belajar cara macam ni. Memang la menarik. Sambil tengok TV sambil belajar tapi macam ada ada negative sikit la. So baik anak aku belajar dengan isteri aku. Sapa bilang isteri aku tak cantik? Tak menawan? Tidak memikat? Hahahaha…

Ini pendapat aku ye. Kalau tak puas hati dan tidak bersetuju, silakan. Aku tak menghalang sebab masing-masing ada cara pemikiran masing-masing. Tapi kalau ada yang sependapat dengan aku..Angkat tangan!!! Haha…




Ada sorang lagi peserta aku tertinggal..Ada sapa lagi nak join??


http://muazfaris.blogspot.com/2011/06/segmen-serius-tanya-fahmi-buli-buli-dan.html


Mood: Belajar jadi baikk...

11 comments:

Lieyda said...

haha betol2.

Jangan Kalot said...

Betol jugak.

BRO_MONDAY said...

fahmi : ai pernah layan jugak channel tu!!! saje je....skam ni ai slalo layan channel 618 (baby TV)...anak ai nak belajar...best gak!!! koh koh koh

mushroom said...

ai, dengan cikgu kartun je kot? hehehe

AesyaZealous said...

mane ko tau isteri ko cantik?? sengal. ahhaha..kartun je kot. sepak kang.

SyahmiFikri said...

agak ar.. aku pon tak nak tengok cite cmtuh!

hahaha.. cikgu cun mmg perhatian ramai la kat sekolahh!

follow u! hehhe

Piah Becok said...

hoooootak penah layan lak channel tu. tak sempat tengok tv gara-gara keje. kekadang layan 611 & 613 je sebab anak dara kite suke tengok. kalu tak tengok discovery channel & history channel la kalu sempat. em.. kene tengok dulu baru buleh bagi pandangan ni... zassss!!

terbaru-->JU-ON BERTUNANGGG??????? -->BUSUKNYA HATI KAU!!!

erlina said...

haha xpenakowtt bkak canel uh wahaha


psoalan y betul jgak tuh bek ank ak blaja ngn bpk die kan haha

Hanim Mahali said...

ahaha... betol la... mau tercemar fikiran budak ni kalau tengok cikgu dia agak seksi meksi tu...

schaze zainn said...

tak pernah pula tengok tutor tv ni, yela kat umah takde astro.. =,="

KinosKoko said...

setuju sgt...aoh..aku ni bakal cegu..kena jaga penampilan lagi ketat la tym da jadik cegu nanti..huhu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...