Mengorat Abang Macho Di MUAZFARIS.COM

Monday, March 14, 2011

Kenapa Orang sekarang Pandai tapi Bodoh??

"Semua bangun..Assalamualaikum ustaz..."

Korang rasa siapa yang biasa cakap benda kat atas ni? Mesti korang akan jawab ketua kelas kan? Memang betul! Pandai jugak pembaca-pembaca aku ni kan?Haha.. Maka pada malam ni aku cerita pasal ketua kelas tapi bukan ketua kelas yang biasa. Ini ketua kelas yang bukan calang-calang orang....

ketua kelas yang aku nak cerita ini ialah orang yang aku kenal. Nama dia Prof. Datuk Dr. Bla Bla Bla...Kenapa dia jadi ketua kelas weyhh?? Haaa...ini lah yang menjadi bahan kupasan aku malam ni. Untuk pengetahuan sebenarnya Prof ni ialah ketua kelas bagi kursus bahasa arab yang dia ikuti. Cukup pengenalan sampai sini....

Aku nak kongsi isi hati aku. Aku sebenarnya sangat minat kepada bahasa arab sebelum ini namun lama kelamaan aku hilang minat. Kenapa? Mungkin kerana cikgu di sekolah aku sangat cool sehingga minat aku terbeku..Sorry cikgu..hehe..Namun semangat itu kembali merasuk diri aku sehingga aku naik gila untuk nak belajar bahasa arab apabila Prof ni yang dah tua pun masuk kelas nak belajar bahasa arab. Teruja kan? Jangan teruja sebab itu perkara biasa..haha..

Mak aku pernah cakap(sebenarnya hampir setiap hari)....

"Fahmi, nak tak nak kamu kena belajar bahasa arab sekarang sebab kalau kamu tak belajar bahasa arab masa kamu muda mesti nanti bila tua nanti kamu akan "terpaksa" belajar jugak. ramai orang tua-tua sekarang dah menyesal kenapa dulu dia tak belajar bahasa arab. Bila dah tua nak mati baru nak pergi belajar."

So tak perlulah aku nak cakap apa kelebihan bahasa arab ni kan? Korang pun dah tau..Kalau tak tau tu mesti tak baca Quran. Kompem!Haha..Aku nak bagi satu je kelebihan dia. Kalau korang tau bahasa arab maka korang tak payah bukak kamus nak cari maksud nama korang sendiri. Jap, korang tau ke apa maksud nama korang? Haaa..Aku tau, aku fahmi. Seorang yang sangat memahami..Lalala~

Maka ayuh kita pelajari bahasa arab......

Kat bawah ni lagi senarai nama mereka yang join segmen aku. Aku harap sapa yang baca entry ni, terjah blog diorang sebab nama-nama yang dorang bagi best dan dorang ni mampu menjawab soalan dengan baik. Haha..JOM TERJAH!!!


http://beautifulmonstaa.blogspot.com/2011/03/tanya-fahmi-siapakah-anak-kita.html


http://putrimalupage.blogspot.com/2011/03/tanya-fahmisiapakah-nama-anak-kita.html

http://chuckhanafibass.blogspot.com/2011/03/tanya-fahmi-siapakah-nama-anak-kita.html


http://sayasukanyanyi.blogspot.com/2011/03/segmen-tanya-fahmi-siapakah-nama-anak.html


http://kamikazesakurahehe.blogspot.com/2011/03/tanya-fahmisiapakah-nama-anak-kita.html


http://indahnyatakdirmu.blogspot.com/2011/03/tanya-fahmisiapakah-nama-anak-kita.html

http://aleen26.blogspot.com/2011/03/tanya-fahmi-siapakah-nama-anak-kita.html

http://mayangdany.blogspot.com/2011/03/tanya-fahmisiapakah-nama-anak-kita.html

http://ikutsukeakue.blogspot.com

http://talkithulky.blogspot.com/2011/03/tanya-fahmi-siapakah-nama-anak-kita.html

http://coretanakukahini.blogspot.com/2011/03/tanya-fahmi-siapakah-nama-anak-kita.html


http://cintanabella.blogspot.com/2011/03/tanya-fahmi-siapakah-nama-anak-kita.html

http://schawutt.blogspot.com/2011/03/tanya-fahmisiapakah-nama-anak-kita.html

http://suhaiza-qasehorked.blogspot.com/2011/03/tanya-fahmisiapakah-nama-anak-kita.html

http://colourdeheart.blogspot.com/2011/03/tanya-fahmi-siapakah-nama-anak-kita.html


Korang rasa nak sambung ke tempoh segmen ni? Ada orang nak masuk lagi ke?Huhu

Mood:Terharu..ada orang nak join segmen ni.Masih tak percaya.Haha

12 comments:

Nor Suhaiza said...

akk pnya link xda pun...
nama 2 xsdp yer...
ermmm...:(

FariehanIbrahim [LBC] said...

pernah gak blaja bhs arab time skola menengah dlu, skrg da lupa tros.
adoiii, -.-'

FAHMI said...

NS:akak,akak punya link saya letak kat next entry eh.Ikut urutan penyertaaan.jgn risau.Senyum sikit.hehe

Abdul Haq said...

as students yg tgh amek arab dlm stdy, ta dinafikan arab mmg penting. belajar arab itu best sgt. tak dinafikan ramai ta twu keistimewaan bahasa arab ni. sbgai bahasa al- Qurab, ianya juga bahasa syurga.

durra abd razak @ kocikin... said...

en fahmi...

hebat laaa ketua kelas tu :D
siapa laa yg bijak pandai tolong bagi nama kat org tu ek... ;)
bijak...laksana bulan

FAHMI said...

Durra:hebat kan ketua kelas tu?Hehehe..Laksana permata jugak..

AH:aku nak belajar bahasa arab jugak la.Hehe..Kita buat segmen bahasa arab bersama abg haq la nak?haha

dja_amiensukhri said...

saya pon amik sub Arab.. :)
pandai tapi bodoh?? owh, bagi saya yang bodoh berlagak pandai lagi ramai kot.. huhuhu..

AesyaZealous said...

PErrrghhhh ramai nye join....kira segmen ni berjaya la erh?? tahniah!! aku punye post psl segmen ko ni pun byk pageviews..sgt hebat..kekekeke...

durra abd razak @ kocikin... said...

budak kecik....
sila highlight gua punya link besar2 ok....sbb banyak masa n tenaga telah dicurahkan utk entry ini ok..heheh..siap x tido mlm hokeh...

http://pearloftheeyes.blogspot.com/2011/03/tanya-fahmi-siapakah-nama-anak-kita.html

IftiMonstaa said...

heheheh tersenyum kambing!

shida said...

mase sek men blajo mase arab! time bhsa arab mmg best.. ustaz mmg pndai tarik kiteorg y x bape mnt nie..=)

btw,baru je dengar ayat kenapa org skrg pndai tp bodoh.. dr sorg ustaz y bg crmh kat sini =)

AmYcOzZo said...

Hoho..soryla fahmi.. SA bukan x nk join tapi bab2 menjawab soalan ni SA memang pemalas..hihi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...